توماس جی واتسون
ارسال شده توسط سجاد در 90/5/1:: 9:33 صبحشرکت بینالمللی ماشینهای تجاری (IBM) یکی از شرکتهای موفق در عرصه فناوریهای دیجیتال است، اما این موفقیت مرهون زحمات و تلاشهای توماس جی واتسون (Thomas J.Watson) است که در پیشرفت این شرکت در این عرصه نقش بسیار مهمی را برعهده داشته و توانسته است این شرکت را از حوزه تولید ماشین تحریر و ماشین حساب به عرصه فناوریهای دیجیتال سوق دهد تا این شرکت بتواند نام خود را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیستمهای کامپیوتری در سطح دنیا به ثبت برساند.
توماس واتسون در 17 فوریه سال 1874 میلادی متولد شد. او 40 سال مدیریت شرکت IBM را برعهده داشت و با بهینهسازی سامانه مدیریتی این شرکت توانست IBM را به عنوان یکی از موفقترین شرکتها در عرصه فروش محصولات مبتنی بر فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی مطرح سازد.
IBM در سال 1911 ( 1290شمسی) در نیویورک تاسیس و راهاندازی شد و در سال 1914 (1293) توماس واتسون مدیریت این شرکت را بر عهده گرفت. او تنها فرزند پسر خانواده بود و همزمان با این که در مزرعه خانوادگی به پدر و مادرش کمک میکرد به مدرسه هم میرفت.
نخستین تجربه کاری واتسون پس از پایان تحصیلاتش تدریس بود که پس از گذشت یک روز تجربه معلمی، این کار را برای همیشه کنار گذاشت. پس از آن مدتی به عنوان کتابدار مشغول کار شد و در نهایت تصمیم گرفت فروشندگی را تجربه کند. او با تصمیمی که برای راهاندازی یک قصابی گرفت بخش قابل توجهی از سرمایهاش را از دست داد و پس از کسب تجربه در شرکتهای موفق در زمینه فروش محصولات به عنوان یکی از مدیران شرکت CTR انتخاب و پس از گذشت کمتر از یک سال به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد.
سال 1924 (1303) واتسون نام این شرکت را به IBM تغییر داد. زمانی که واتسون مدیریت IBM را به عهده گرفت این شرکت تنها 9 میلیون دلار درآمد داشت و 13هزار کارمند در این شرکت مشغول کار بودند، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی این شرکت توانست بیش از 90 درصد بازار نخستین ماشینهای تجاری پردازنده اطلاعات را که از آنها به عنوان پدربزرگ کامپیوترهای امروزی نام برده میشود در دست گیرد.
واتسون سال 1952 (1331) از دنیا رفت که در آن زمان شرکت IBM به درآمدی 897 میلیون دلاری رسیده بود و بیش از 72 هزار نفر به عنوان کارمند در این شرکت مشغول فعالیت بودند. واتسون بر این باور است که اگر انسانها بخواهند فکر کنند، میتوانند تمام مسائل و مشکلات دنیا را از طریق تفکر حل کنند.